Eiffel Palace - Presztízsberuházás a Nyugati térnél.

2016. szeptember 8., csütörtök 14:48

Egy kincs a Nyugati tér környékén

 

Egy kincs a Nyugati tér környékén

Az épület 1893-ben Korb Flóris és Giergl Kálmán tervei alapján, eredetileg a Pesti Hírlap székházának és nyomdájának épült a Bajcsy-Zsilinszky út 78. szám alatt.  Az azóta eltelt évek alatt sok változáson, átépítésen esett át. A sarokkupola megsemmisült és az épület is súlyosan megrongálódott a 2. világháborúban. Jelen rekonstrukcióval az eredetileg tervezett állapotokat kívánták helyreállítani.

 

Maga az építkezés is kuriózumnak számít, mivel az épület külső falai maradtak csak meg. A homlokzat kivételével a teljes épületet elbontották majd párhuzamosan építették ki az 5 szintes mélygarázst és a 7 emeletet.
Cégünk az épület közösségi tereinek világítását valamint a teljes épület biztonsági világítását és irányfény rendszerét tervezte és szállította.
A világítástechnikai tervezés az olasz iGuzzini prémiumtermékekkel történt az építészekkel, belsőépítészekkel és a gyártóval együttműködve. Egyedülálló módon minden általunk tervezett és szállított iGuzzini lámpatest LED fényforrással üzemel, ezzel is nagyban hozzájárulva ahhoz, hogy Kelet-Közép-Európában elsőként kettős minősítéssel igazoltan környezetbarát, a LEED Gold és a BREEAM Very Good minősítési kategóriájának is megfelel az épület.


A liftelőterek, a szinti kerengő folyosók és a mellékhelységek világítását iGuzzini Laser Blade termékekkel valósítottuk meg. A mosdók tükörvilágításául iGuzzini IN30 LED OPAL burás lámpatestek szolgálnak.


A közel 25 méter magas aula világítását a fedőszerkezet gerendáira szerelt 3 fázisú sínrendszerre installált nagy teljesítményű LED-es iGuzzini Palco lámpatestek biztosítják.


A műemléki lépcsőházat az eredeti öntött- és kovácsoltvas elemekkel építették újjá, így ezen tér és elemek megvilágítása kiemelt jelenősséggel bír. A műemléki lépcsőház világítását minden lépcsőfordulóban egy oldalfali iGuzzini iPlan lámpatest, míg a mini pillérek kiemelését iGuzzini iPro mini lámpatestek biztosítják.        
A kétszintes élő növényfalat az egyedi megvilágítási igényeknek megfelelően iGuzzini Front Light lámpatestek világítják.
 

A beközlekedő-szélfogó valamint az előtér logókiemelő lámpatesti is szintén iGuzzini termékek.(iGuzzini Reflex Easy, Pixel Pro)

 


Címünk: 2040 Budaörs, Gyár utca 2. Tel: +36 1 782 1641 Fax: +36 1 782 1642 E-mail:: iroda@alllight.hu